måndag 24 oktober 2011

Entrecote med potatisgratäng, svampsås och fetaoströra

Det här åt jag och min älskling i fredags. Ibland får man lyxa till det även om man är student ;) Jag är inte direkt en av dem som snålar med matkostnaden, men försöker lite ibland... Men då och då får man slå på stort!
Mätta och nöjda blev vi helt klart. Jag var inte så noga med att kolla exakt hur mycket jag hade i av allt när jag gjorde detta så följ det inte slaviskt ;)


För 2 personer behöver du:

Potatisgratäng:
5 potatisar
1 gul lök
1 dl riven ost
2 dl grädde
Salt och peppar

Svampsås:
1,5 dl blandad svamp (Redan tillagad)
1 köttbuljongtärning
1 dl creme fraiche
2 dl grädde
lite soja
salvia
salt och peppar
ev maizena

Fetaoströra:
1/3 paket fetaost
2 msk creme fraiche
Vitlök

Såhär gör du:
Skala och skiva potatisen och löken. Varva i en form och salta och peppra. Häll på grädden och strö över osten. Grädda i ugnen i 225 grader tills potatisen är mjuk, ca 45 minuter.
Värm svampen i en kastrull och rör ner alla ingredienser till en krämig sås. Smaka av med kryddorna och låt stå och puttra på svag värme.
Smula sönder fetaosten och rör ihop med creme fraiche och pressad vitlök i en skål.
När potatisgratängen är näst intill färdig så krydda köttet med salt och peppar och stek till önskad rosa färg. Vi tycker om när det är lite blodigt så vi steker inte så länge. Det bästa är helt klart en termometer, blir perfekt varje gång!


GOTT!!

2 kommentarer:

  1. Hejhej, jag ser att du också driver en glutenfri blogg. Asfin! Själv har jag glutenfrittliv.se (du kanske har läst om den i svd eller sett mig i nyhetsmorgon?) Skulle du vara intresserad av ett länkbyte?
    Dvs du skriver om min blogg och länkar den och jag skriver om din blogg och länkar den.
    Gå in på min blogg och kommentera ett inlägg om du skulle kunna tänka dig att göra ett länkbyte :)
    Kram från Smilla :)

    SvaraRadera
  2. Buljong-tärningar och soya har gluten!

    SvaraRadera