söndag 9 oktober 2011

Ugnsstekt lax, potatismos med parmesan och beurre blanc sås

Detta lagade jag till mig och Simon igår kväll, det blev väldigt gott och är inte alls särskilt svårt. Bara att slänga in laxen i ugnen och koka potatisen, under tiden gör man såsen.

Till såsen behövs:
1 schalottenlök
1,5 dl vitt vin
1,5 dl vatten
1 buljongtärning (jag blandade både grönsaksbuljong och fiskbuljong)
100 gram smör
2 msk vispgrädde
1 tsk hackad dill
ev salt

Till potatismoset använde jag en klick smör, en skvätt mjölk, salt, peppar och ca en halv dl riven parmesanost, blir riktigt gott!

Gör så här:
Hacka scahlottenlöken fint och fräs i smör i en kastrull. Häll på vinet och vattnet och lägg i buljongtärningen. Låt koka till ungefär hälften är kvar. Häll sedan i grädden och vispa i lite av smöret åt gången. Smaka av med salt och ha i dillen.



Muuuuums!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar