Smulpaj tycker jag är riktigt gott och kul att variera med olika bär och frukter i, och så ska det vara mycket smuldeg, det som är godast ;) Sen tycker jag det blir mycket bättre om man använder havre också än bara mjöl.
Du behöver:
3 äpplen
150 gram smör
1 dl socker
1,5 dl glutenfri mjölmix
4 dl havregryn (rent havre så klart)
1/2 msk vaniljsocker
Kanel
Såhär gör du:
Skiva äpplena och bred ut över en smord pajform och strö över kanel. Blanda ihop alla andra ingredienserna i en bunke, bäst blir det med fingrarna! Strö sen över smuldegen över äpplena, in ugnen på 200 grader i ca 30 minuter.
Servera med vaniljsås!
Jag tycker Milda vaniljvisp är godast, men den var slut...
Äppelsmulpaj är verkligen gott! Testa gärna den här nästa gång, Julia. Jag tror inte du blir besviken! Om du föredrar havreflingor kan du byta hirsflingorna mot det, men hoppa inte över den vita chokladen och pistaschnötterna! Ha en fin helg!
SvaraRaderahttp://kjerstismatochprat.blogspot.com/2011/09/appelsmulkaka-med-hirsflingor.html
tack för receptet!
SvaraRadera