I alla fall... Här kommer receptet, för 2 personer:
Du behöver:
1,5 dl arborioris
1 halv gul lök
1 vitlöksklyfta
1 dl vitt vin
ca 5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl blandad svamp
1 dl riven parmesan
salt och peppar
Såhär gör du:
Koka upp vatten och buljong, det måste vara varmt för att inte riset ska sluta koka sen. Hacka löken och vitlöken fint och fräs i smör i en stekpanna. Häll i riset efter en stund och fräs tillsammans med löken. Häll sedan på vinet och lite av buljongen så att riskornen täcks. Rör om då och då. Häll sedan på lite av buljongen i taget, ca en deciliter, tills riset är klart. Stek under tiden svampen och ha sen i tillsammans med riset när det kokat klart, riv över parmesanosten och smaka av med salt och peppar!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar