tisdag 18 oktober 2011

Glutenfria gifflar med skinka och philadelphiaost

Förra veckan så gjorde jag dessa mumsiga gifflar som min mamma har lärt mig. Den här fyllningen är min abslouta favorit, men ibland har vi gjort med köttfärs, tonfiskröra eller fetaost med soltorkade tomater, det går att göra massor av varianter!

Receptet ger ca 10 stycken gifflar

Du behöver:
1 pkt jäst
2 1/2 dl mjölk
2 msk olja
1/2 tsk salt
ca 8 dl mjölmix

Fyllning:
300 g philadelphiaost
1 1/2 hg skinka
2 msk finklippt gräslök

Ett ägg till pensling och kummin

Såhär gör du:
Smula sönder jästen i en bunke. Värm mjölken till 37 grader och rör ut jästen. Tillsätt sedan oljan, saltet och nästan allt mjöl (spara lite till utbakningen). Låt degen jäsa i 30-40 minuter.
Under tden gör du fyllningen, hacka skinkan och rör ihop allt i en bunke.
Arbeta sedan degen på en mjölad bänk och kavla sen ut den till en cirkel och skär ut trekanter. Lägg på en klick fyllning på varje trekant och rulla ihop. Täpp igen så att inte fyllningen kan läcka ut. Låt jäsa ytterligare 20 minuter.
Pensla gifflarna med ägg och krydda med kummin. Grädda i mitten på ugnen i 10-12 minuter!




Servera med en god sallad :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar