tisdag 13 september 2011

Smarrig pastasås med bacon och champinjoner

Hej på er!

Idag har jag haft fullt upp hela dagen verkligen...  Varit mycket matlagning och bakat har jag också hunnit med, det ska jag ha tills imorgon när tjejerna kommer hit på halv åtta hos mig som vi har varje onsdag! Verkligen kul att bli bjuden på god mat en gång i veckan, men imorgon är det min tur som sagt :)

Receptet ni får här är en pastasås som min pappa alltid gjorde till oss när jag bodde hemma. En sån favorit bara för det påminner en om när man var liten. Superenkelt är det och lika gott!

4 portioner
Du behöver:
2 paket bacon
1 burk champinjoner
1 dl gröna ärter
grana padano ost, ca 1/2 dl
2 dl grädde
ev salt och maizena

Såhär gör du:
Skär baconet i bitar och stek tills de är knapriga. Häll av spadet från champinjonerna och spara till såsen. Stek svampen tillsammans med baconet till fin yta. Häll på grädde, champinjonspadet och riven ost. Red av med maizena och ha sist i ärtorna!
Servera med pasta till. Brukar alltid ha tagliatelle till detta men det var slut.. Men provade ett nytt paket med makaroner som jag hittade på Willys, riktigt goda! Har saknat makaroner väldigt mycket och har inte tyckt om det som dom andra märkena säljer.. Så blev väldigt glad när jag smakade på dessa, dessutom är den här sorten mycket billigare än alla andra! Bra för en student...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar