tisdag 6 september 2011

Glutenfria och LCHF knäckebröd

Första receptet!
Det här är knäckebröd som är gjorda på frön och är naturligt glutenfria, och dessutom jättebra för dem som äter LCHF. Jag gjorde det ett tag, men föll tillbaka för frestelserna under sommaren... Men det världens enklaste recept som man bara svänger ihop på några minuter!

Du behöver:
2dl solrosfrön
1/2 dl sesamfrön
1/2 dl linfrön
1 dl riven valfri ost
1 msk fiberhusk
3 dl vatten
brödkryddor, ev salt

Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Mät upp alla ingredienser och låt stå en stund, ca tio minuter så att fröna suger upp vattnet så det bildas en smet. Bred sedan ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och in i ugnen i ca 30 minuter. Skär eller bryt knäcket i bitar.


Servera med smör, ost och gurka på och njuuuuut!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar