I alla fall, jag bakade morotsbröd idag och det blev verkligen gott :) Blir ca 15 bullar och allt som allt tar det väl två och en halv timme.
Du behöver:
50g jäst
2 ägg
50g smör
4dl mjölk
1msk fiberhusk
2st morötter
125g keso
3dl mjölmix
6dl grov mjölmix
2,5 tsk salt
2tsk malda brödkryddor
solrosfrön
Såhär gör du:
Riv morötterna fint och blanda med saltet. Smula jästen i en bunke. Smält smöret och mjölken till 37 grader och blanda ut med jästen, strö i fiberhusken och låt det stå och svälla i tio minuter. Blanda sen i keson, ett ägg, morötterna, mjölet och brödkryddorna. Använd degkrokarna till elvispen och arbeta degen i ca 5 minuter. Låt degen jäsa i 30 minuter under bakduk. Klicka sedan ut bullarna med hjälp av två skedar på en plåt. Jäs ytterligare i 30 minuter. strö sedan över solrosfröna och pensla bullarna med ägg. Grädda i ugnen i ca 15 minuter i 225 grader.
Ät nybakade tillsammans med ett glas kall mjölk! Mmm...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar